Wat Is De Domste Hond?

Belangrijkste inzichten:

 • De domheid van een hond kan niet worden bepaald op basis van een specifiek ras. Domheid kan subjectief zijn en afhankelijk zijn van de individuele hond en de training die het heeft gehad.
 • Intelligentie bij honden kan worden gemeten aan de hand van trainbaarheid, instinctieve capaciteiten en adaptief gedrag. Sommige hondenrassen kunnen meer uitdagingen hebben op deze gebieden, maar dit betekent niet automatisch dat ze dom zijn.
 • Om een hond als “dom” te bestempelen kan onrechtvaardig zijn, aangezien honden andere sterke kwaliteiten kunnen hebben, zoals loyaliteit, geduld en speelsheid, die niet direct gerelateerd zijn aan intelligentie.

Beagle

De Beagle is een geliefd hondenras vanwege zijn energieke en vrolijke karakter. Het is een middelgroot ras met een compacte bouw, korte poten en een stevig lichaam. Beagles worden vaak gebruikt als jachthonden vanwege hun uitstekende reukvermogen en vermogen om prooien op te sporen.

Enkele kenmerken van Beagles zijn:

 • Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben dagelijks beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.
 • Beagles zijn vaak heel nieuwsgierig en avontuurlijk, waardoor ze soms geuren volgen zonder op gevaarlijke situaties te letten.
 • De Beagle staat bekend om zijn vriendelijke en zachtaardige karakter, waardoor hij zowel geschikt is als gezinshond als voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe metgezel.

Een uniek kenmerk van Beagles is hun schattige gezichtsuitdrukking met grote bruine ogen die meestal nieuwsgierigheid of ondeugendheid tonen. Ze hebben lange hangende oren, waardoor ze goed geuren kunnen opvangen. Daarnaast hebben ze vaak een witte punt aan hun staart, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn.

Kortom, de Beagle is een fantastisch ras dat zowel fysiek actief als sociaal is. Met hun levendige persoonlijkheid en speelse karakter kunnen ze een geweldige toevoeging zijn aan elk huishouden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ze training en mentale stimulatie nodig hebben om hun natuurlijke energie te kanaliseren. Beagles kruisen, alsof één eigenwijze hond in huis hebben nog niet genoeg was.

Beagle Mixen

Hier zijn 6 dingen die je moet weten over Beagle Mixen:

 1. Sommige Beagle Mixen zijn kleiner dan pure Beagles, terwijl anderen juist groter zijn.
 2. Beagle Mixen hebben vaak het energieke en nieuwsgierige karakter van de Beagle, maar kunnen ook eigenschappen erven van het andere ras.
 3. Hun vacht kan variëren, afhankelijk van het andere ras. Sommige Beagle Mixen hebben een korte vacht zoals de Beagle, terwijl andere een langere of ruwere vacht hebben.
 4. Net als pure Beagles hebben ook Beagle Mixen veel beweging nodig om fit en gezond te blijven.
 5. Het is belangrijk om rekening te houden met de mogelijke gezondheidsproblemen die verband houden met beide rassen bij het adopteren van een Beagle Mix.
 6. Beagle Mixen kunnen geweldige familiehuisdieren zijn, maar ze vereisen wel geduldige training en socialisatie om hun potentieel volledig te benutten.

Kortom, Beagle Mixen zijn unieke honden met verschillende kenmerken en eigenschappen, afhankelijk van het andere ras waarmee ze zijn gemengd. Het is belangrijk om de specifieke behoeften en temperamenten van elk individu te begrijpen voordat je een Beagle Mix als huisdier overweegt.

Basset

De Basset is een hondenras dat bekend staat om zijn kenmerkende uiterlijk en karakter. Ze hebben een lange en stevige lichaamsbouw, met korte poten en grote, hangende oren. Ook staan ze bekend om hun vriendelijke en rustige temperament.

Hier zijn vijf belangrijke punten om te weten over de Basset:

 1. Grootte en Gewicht: De Basset is een middelgroot ras met een gemiddelde hoogte van ongeveer 33 tot 38 centimeter. Ze wegen meestal tussen de 18 en 27 kilogram.
 2. Gezondheidsproblemen: Hoewel de Basset over het algemeen gezond is, kunnen ze vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, oogaandoeningen en problemen met hun gewrichten. Het is belangrijk om regelmatig medische controles uit te voeren en op eventuele symptomen te letten.
 3. Opvoeding en gehoorzaamheidstraining: De Basset heeft een zachtaardig karakter, maar kan soms eigenwijs zijn tijdens de training. Daarom is het belangrijk om geduldig te zijn en positieve versterkingstechnieken te gebruiken bij het trainen van deze honden.
 4. Sociaal gedrag: Bassets staan bekend om hun vriendelijkheid tegenover mensen en andere huisdieren. Ze kunnen echter wat verlegenheid vertonen bij vreemden.
 5. Vachtverzorging: De vacht van de Basset vereist regelmatige verzorging om klitten en vuil te voorkomen. Regelmatig borstelen en af en toe een bad is voldoende om de vacht gezond te houden.

Een uniek detail over de Basset is dat dit ras in staat is om geuren over lange afstanden te volgen. Dit maakt ze zeer geschikt als speurhonden, vooral voor het opsporen van wild. Hun uitstekende reukvermogen is een van hun meest opmerkelijke eigenschappen en heeft hen geholpen bij het succesvol vervullen van tal van taken in de jacht.

Mastiff

De Mastiff is een imposant hondenras met een krachtige bouw. Hij is bekend om zijn rustige en vriendelijke karakter. Dit ras komt oorspronkelijk uit Engeland en werd gebruikt als bewaker van kastelen en landgoederen.

Een typische Mastiff heeft een brede schedel, sterke kaken en expressieve donkere ogen. Daarnaast heeft hij grote vierkante voeten die bijdragen aan zijn stabiliteit en evenwicht. Het gespierde en goed geproportioneerde lichaam van de Mastiff maakt hem indrukwekkend om te zien.

Mastiffs zijn over het algemeen rustig van temperament en zijn geweldig met kinderen. Ze kunnen terughoudend zijn naar vreemden, maar met de juiste socialisatie kunnen ze vriendelijk zijn voor iedereen. Deze honden hebben wel een consequente opvoeding nodig vanwege hun soms koppige karakter.

Wat de Mastiffs echt uniek maakt, is hun enorme formaat in combinatie met hun zachtaardige aard. Ondanks hun grootte hebben ze vaak niet veel beweging nodig. Een paar wandelingen per dag zijn meestal voldoende.

Al met al is de Mastiff een indrukwekkende hond met een vriendelijk karakter. Hij is loyaal aan zijn familie en kan goed overweg met kinderen. Met de juiste opvoeding en socialisatie kan deze reusachtige hond het perfecte huisdier zijn voor degenen die op zoek zijn naar een trouwe metgezel.

Het leven met een Pekingees en een Japanse Chin is als een sitcom waarin de meest schattige en allesbehalve slimme cast de hoofdrol speelt.

Pekingees

De Pekingees is een hondenras dat bekend staat om zijn unieke uiterlijk en temperament. Deze kleine hond heeft een plat gezicht, grote ronde ogen en een pluizige vacht. Hij wordt vaak beschouwd als een van de oudste en meest historische rassen ter wereld.

De Pekingees heeft een trotse en onafhankelijke persoonlijkheid. Hoewel ze klein van formaat zijn, hebben ze een sterk karakter en zijn ze niet bang om zichzelf te laten gelden. Dit maakt ze tot geweldige metgezellen voor mensen die op zoek zijn naar een trouwe en loyale metgezel.

Vanwege hun rustige aard zijn Pekingezen ook geschikt voor mensen die in appartementen wonen. Ze hebben geen enorme hoeveelheid fysieke activiteit nodig, maar genieten nog steeds van leuke wandelingen en speeltijd.

Het ras vereist echter wel speciale verzorging vanwege hun vacht. De pluizige vacht van de Pekingees moet regelmatig worden geborsteld om matten en klitten te voorkomen. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor oververhitting vanwege hun korte snuit, dus zorg ervoor dat ze in koelere omstandigheden blijven tijdens warm weer.

De Pekingees is ook bekend om zijn waakzaamheid en beschermende karakter. Ze zullen alert blijven op mogelijke bedreigingen en hun familie waarschuwen voor indringers.

Samengevat is de Pekingees een uniek hondenras dat zowel schoonheid als karakter combineert in één pakket. Met hun eigenzinnige persoonlijkheid en beschermende aard kunnen ze de perfecte metgezel zijn voor mensen die op zoek zijn naar een loyale en aanhankelijke hond.

Japanse Chin

De Japanse Chin is een hondenras dat bekend staat om zijn unieke uiterlijk en charmante persoonlijkheid. Ze behoren tot de toy hondenrassen en hebben een kleine gestalte, met een schattig gezichtje en grote ogen. Deze elegante hondjes hebben zijdeachtig lang haar dat regelmatige verzorging nodig heeft.

De Japanse Chin is afkomstig uit Japan, waar hij werd gefokt als gezelschapshond voor de aristocratische klasse. Ze werden beschouwd als waardevolle geschenken en werden vaak aan adellijke families gegeven.

Qua karakter is de Japanse Chin intelligent, nieuwsgierig en aanhankelijk naar zijn eigenaar. Ze genieten van menselijk gezelschap en kunnen goed overweg met andere huisdieren. Hoewel ze soms wat terughoudend kunnen zijn tegenover vreemden, staan ze bekend als liefdevol en vriendelijk.

Ondanks hun kleine gestalte zijn de Japanse Chins verrassend energiek. Het is belangrijk om ze dagelijks te laten wandelen om ze in goede conditie te houden, maar ze passen zich ook gemakkelijk aan het leven in een appartement aan.

Wat betreft verzorging, vereist het lange haar van de Japanse Chin regelmatige verzorging om klitten te voorkomen en de vacht er mooi uit te laten zien. Daarnaast is het schoonmaken van hun ogen dagelijks belangrijk om mogelijke problemen te voorkomen.

De Japanse Chin is een geliefd hondenras vanwege zijn unieke uiterlijk en charmante persoonlijkheid. Hun afkomst uit Japan en hun liefdevolle karakter maken ze tot geweldige gezelschapshonden. Met de juiste verzorging en aandacht kunnen deze kleine hondjes een waardevolle toevoeging zijn aan elk huishouden.

Bloedhond

De Bloedhond, ook wel bekend als de St. Hubertushond, staat bekend om zijn indrukwekkende reukvermogen en speurvaardigheden. Deze honden worden vaak gebruikt in de jacht en bij het opsporen van vermiste personen of dieren. Ze hebben een robuuste bouw met lange oren en een droeve blik. Daarnaast hebben ze een dikke, hangende huid en kenmerkende rimpels.

De Bloedhond heeft een krachtig en rustig temperament. Ze zijn toegewijd aan hun eigenaar en over het algemeen vriendelijk tegenover mensen en andere huisdieren. Tijdens trainingssessies kunnen ze echter eigenzinnig en koppig zijn.

Het karakteristieke kenmerk van de Bloedhond is hun buitengewoon sterke reukvermogen, dat wordt gezegd een miljoen keer sterker te zijn dan dat van mensen. Hierdoor worden ze vaak ingezet bij zoek- en reddingsoperaties en bij het volgen van sporen tijdens de jacht.

Bloedhonden hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig om energie kwijt te kunnen en gezond te blijven. Het is essentieel om lange wandelingen te maken of voldoende speeltijd in de tuin te bieden om aan hun behoeften te voldoen.

Kortom, de Bloedhond is een zeer gespecialiseerd ras met unieke eigenschappen, zoals hun uitzonderlijke reukvermogen en duivelse blik. Ze zijn loyaal en vriendelijk, maar hebben wel consequente training nodig. Als eigenaar van een Bloedhond moet je bereid zijn om voldoende tijd en aandacht aan deze prachtige honden te besteden.

Borzoi

De Borzoi is een elegant en gracieus hondenras met een lange geschiedenis. Deze grote windhond staat bekend om zijn slanke lichaamsbouw, krachtige spieren en lange, zijdeachtige vacht. Oorspronkelijk gefokt voor de jacht op vossen, wolven en ander wild in Rusland.

Een typische Borzoi heeft een schofthoogte van ongeveer 68-74 centimeter en kan tot wel 48 kilogram wegen. Ze hebben een langgerekt hoofd, amandelvormige ogen en rechtopstaande oren die naar voren hangen wanneer ze alert zijn. De vacht van de Borzoi is meestal fijn en zacht, wat hen helpt om zich aan te passen aan verschillende weersomstandigheden.

Wat de Borzoi uniek maakt, is zijn indrukwekkende snelheid en behendigheid. Deze honden kunnen met grote snelheid rennen en staan bekend als uitstekende coursers. Ze hebben een lange galop waarmee ze grote afstanden kunnen afleggen in korte tijd. Daarnaast hebben ze ook een nieuwsgierig en zachtaardig karakter, waardoor ze goede gezelschapshonden kunnen zijn.

Hoewel ze prachtige huisdieren kunnen zijn, vereisen Borzois toegewijde zorg en aandacht. Hun lange vacht moet regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen, en dagelijkse lichaamsbeweging is essentieel om hen gelukkig en gezond te houden. Het is ook belangrijk om op te merken dat de Borzoi van nature jachtinstinct heeft, dus een veilige omheinde tuin is noodzakelijk om te voorkomen dat ze op wild achtervolgen.

In het kort is de Borzoi een majestueuze en atletische hond met een unieke geschiedenis en karakter. Met zijn elegante verschijning en snelheid wekt hij bewondering op bij liefhebbers van windhonden over de hele wereld.

Chow Chow

De Chow Chow is een hondenras dat oorspronkelijk uit China komt. Deze hond heeft een opvallend uiterlijk, met een stevige bouw, dikke vacht en een blauwe tong. De Chow Chow ziet er imposant uit en trekt vaak de aandacht met zijn teddybeer-achtige uitstraling.

Hieronder vind je een overzichtstabel met belangrijke kenmerken van de Chow Chow:

 • Rasnaam: Chow Chow
 • Oorsprong: China
 • Grootte: Middelgroot tot groot
 • Gewicht: 20-30 kg
 • Vachtkleur: Verschillende kleuren mogelijk, zoals rood, zwart, crème en blauw
 • Vachtlengte: Langharig, dik en dicht
 • Temperament: Onafhankelijk, loyaal, rustig
 • Levensverwachting: 11-13 jaar

Naast hun indrukwekkende uiterlijk hebben de Chow Chows ook unieke eigenschappen. Ze staan bekend om hun onafhankelijke karakter en kunnen soms terughoudend zijn tegenover vreemden. Daarnaast hebben ze regelmatige lichaamsbeweging nodig om verveling en destructief gedrag te voorkomen.

Om de dikke vacht van de Chow Chow goed te verzorgen, is regelmatig borstelen nodig om klitten te voorkomen en de natuurlijke oliën in de vacht te verspreiden. Ook moeten de kwetsbare ogen en poten van deze hond speciale aandacht krijgen.

Al met al is de Chow Chow een prachtig hondenras met een opvallend uiterlijk en uniek karakter. Met de juiste zorg en aandacht kan deze hond een loyale metgezel zijn voor zijn baasje.

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog, één van de hondenrassen genoemd in deze lijst, staat bekend om zijn krachtige en gespierde bouw, brede kop en hangende rimpels. Vergeleken met andere rassen heeft de Engelse Bulldog een uniek uiterlijk en temperament.

Om een beter inzicht te krijgen in de kenmerken van de Engelse Bulldog, kunnen we verwijzen naar de verstrekte gegevens. De onderstaande tabel geeft een overzicht van enkele eigenschappen van dit ras:

Eigenschap Omschrijving
Gewicht Gemiddeld 23 kg
Hoogte Gemiddeld 33 cm
Levensduur Ongeveer 8-10 jaar
Temperament Trouw, kalm, vriendelijk
Vachtkleur Verschillende kleuren zijn mogelijk
Activiteitsniveau Laag tot matig

Hoewel deze kenmerken belangrijk zijn voor een algemeen begrip van het ras, zijn er ook andere unieke details die het vermelden waard zijn. Engelse Bulldogs hebben vaak ademhalingsproblemen vanwege hun platte snuiten en kortere luchtwegen. Bovendien kunnen ze gevoelig zijn voor overgewicht en regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben om hun gezondheid te behouden.

Samengevat is de Engelse Bulldog een ras dat opvalt door zijn kenmerkende uiterlijk en kalme karakter. Hoewel ze speciale zorg nodig hebben vanwege hun ademhalingsproblemen, zijn ze trouwe metgezellen die vaak goed passen in gezinnen.

Een Engelse Bulldog is als een kat, maar zonder de gratie en onvoorwaardelijke liefde.

Basenji

Text: De Basenji, ook wel bekend als de “blaffende hond van Congo”, is een middelgroot ras dat oorspronkelijk uit Centraal-Afrika komt. Dit ras biedt interessante inzichten in de wereld van honden vanwege zijn kenmerkende eigenschappen en fascinerende geschiedenis.

Hieronder vindt u een overzichtelijke tabel met enkele belangrijke kenmerken van de Basenji:

Herkomst Centraal-Afrika
Grootte Middelgroot
Gewicht Ongeveer 9-11 kg
Levensduur Gemiddeld 12-14 jaar
Vachtkleur Verschillende variaties, waaronder rood, zwart en bruin
Temperament Intelligent, onafhankelijk, actief

Wat de Basenji uniek maakt, is dat dit ras niet blaft zoals andere honden. In plaats daarvan maken ze een uniek geluid dat klinkt als een combinatie van jodelen en kwetteren. Daarom worden ze ook wel de “blaffende hond van Congo” genoemd.

Daarnaast staat de Basenji bekend om zijn onafhankelijke karakter en slimheid. Ze zijn nieuwsgierig en avontuurlijk, wat soms kan leiden tot eigenwijs gedrag tijdens trainingssessies. Het is belangrijk om consequent te zijn bij het trainen van een Basenji en hen voldoende mentale en fysieke stimulatie te bieden.

Kortom, de Basenji is een uniek ras met interessante eigenschappen. Van hun unieke geluid tot hun slimme en onafhankelijke karakter, deze honden zijn boeiende metgezellen voor degenen die bereid zijn om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Afghaanse Windhond

De Afghaanse Windhond is een adembenemend ras met een elegante en statige uitstraling. Dit ras komt uit Afghanistan en wordt beschouwd als een van de oudste ter wereld. Ze worden gewaardeerd om hun lange, zijdeachtige vacht en hun gracieuze gang.

Om meer te weten te komen over de kenmerken van dit prachtige ras, kan een tabel handig zijn. In de tabel staat informatie over de oorsprong, grootte, gewicht, levensverwachting en temperament van de Afghaanse Windhond.

Oorsprong Grootte Gewicht Levensverwachting Temperament
Afghanistan > 68 cm 20-27 kg 12-14 jaar Onafhankelijk, trots

Naast hun uiterlijk hebben Afghaanse Windhonden ook speciale eigenschappen die hen onderscheiden van andere rassen. Ze staan bekend om hun onafhankelijkheid en trots, wat kan resulteren in eigenzinnigheid tijdens trainingssessies. Daarom hebben ze geduldige eigenaren nodig die bereid zijn om tijd en moeite te investeren in hun opvoeding.

Al met al is de Afghaanse Windhond zonder twijfel een prachtig ras dat bewonderd wordt om zijn elegante verschijning en unieke karaktereigenschappen. Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel met gratie en karakter, dan is de Afghaanse Windhond wellicht de perfecte keuze voor jou.

Overzicht

In het artikel wordt het kopje “Overzicht” gebruikt om een beknopte samenvatting te geven van de verschillende rassen die besproken worden. Vervolgens wordt er een tabel weergegeven waarin belangrijke kenmerken van deze rassen staan, om zo een duidelijk overzicht te bieden.

De rassen en hun kenmerken zijn als volgt:

 • Beagle: Gemiddelde intelligentie, middelgroot lichaam, 11-15 kg gewicht, vriendelijk en nieuwsgierig karakter.
 • Basset: Onder gemiddelde intelligentie, middelgroot-groot lichaam, 23-28 kg gewicht, kalm en loyaal karakter.
 • Mastiff: Onder gemiddelde intelligentie, groot-gigantisch lichaam, 54-110 kg gewicht, rustig en zachtaardig karakter.
 • Pekingees: Gemiddelde intelligentie, klein-middelgroot lichaam, 3.6-5.4 kg gewicht, eigenwijs en speels karakter.
 • Bloedhond: Onder gemiddelde intelligentie, groot-gigantisch lichaam, 36-72 kg gewicht.
 • Borzoi: Gemiddelde intelligentie, gigantisch lichaam, 27-39 kg gewicht.
 • Chow Chow: Klein-gemiddeld lichaam.
 • Engelse Bulldog.
 • Basenji.

Enkele unieke details van deze rassen zijn:

 • De Beagle staat bekend om zijn goede reukvermogen en wordt veel gebruikt als speurhond.
 • De Basset heeft een uitstekend reukvermogen en is een goede jachthond.
 • De Mastiff staat bekend om zijn indrukwekkende formaat en rustige karakter, waardoor hij geschikt is als gezinshond.
 • De Pekingees heeft een opvallende uitstraling met zijn pluizige vacht en platte snuit.
 • De Bloedhond heeft een van de beste reukvermogens onder hondenrassen en wordt vaak ingezet bij het opsporen van vermiste personen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de besproken rassen in dit overzicht. Elk ras heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Het is belangrijk om bij het kiezen van een hond rekening te houden met deze verschillen, zodat het ras goed past bij je levensstijl en behoeften.

Enkele feiten over “Wat Is De Domste Hond?”:

 • ✅ Bassets, Beagles, Mastiffs, Pekingeses, Bloedhounds, Borzois, Chow Chows, Engelse Bulldogs, Basenjis en Afghaanse windhonden worden beschouwd als enkele van de “domste” hondenrassen vanwege hun moeilijkheid om commando’s te leren en hun onafhankelijke aard. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ De Basset staat bekend om zijn goede neus en kindvriendelijke karakter, maar kan moeilijk te trainen zijn. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Beagles zijn eigenwijs en denken dat ze beter weten dan hun baas. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Mastiffs behoren tot de grootste hondenrassen en zijn eigenwijs, maar kunnen wel getraind worden met geduld en korte trainingssessies. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Pekingeses zijn moeilijk te trainen vanwege hun onafhankelijke en dominante aard, maar zijn wel trouw aan hun baas. (Bron: Teamonderzoek)

Veelgestelde vragen Wat Is De Domste Hond?

Wat zijn de domste hondenrassen?

Volgens de referentiegegevens worden de “domste” hondenrassen gedefinieerd als honden die minder snel commando’s leren dan andere honden. Deze rassen hebben andere eigenschappen dan het graag willen behagen van hun baas, wat hen onafhankelijk maakt. Enkele van deze rassen zijn de Basset, Beagle, Mastiff, Pekingees, Bloedhond, Borzoi, Chow Chow, Engelse Bulldog, Basenji en Afghaanse windhond.

Wat zijn de snelste hondenrassen?

De snelheid van hondenrassen kan variëren, maar volgens de gegeven referenties staan de snelste hondenrassen niet specifiek vermeld. De lijst behandelt voornamelijk hondenrassen met eigenschappen zoals onafhankelijkheid, dominantie en moeilijkheid bij training.

Welke hondenrassen hebben een kattenkarakter?

De hondenrassen die worden genoemd met een kattenkarakter zijn de Borzoi en de Chow Chow volgens de referentiegegevens. Deze rassen hebben vergelijkbare eigenschappen als katten, zoals onafhankelijkheid en eigenwijsheid.

Welke hondenrassen zijn het moeilijkst te trainen?

Volgens de referentiegegevens zijn enkele van de hondenrassen die moeilijk te trainen zijn de Basset, Beagle, Pekingees en Afghaanse windhond. Deze rassen hebben verschillende eigenschappen die hun trainingsproces uitdagender kunnen maken.

Wat zijn de slimste hondenrassen?

In de gegeven referentiegegevens wordt geen specifieke lijst gegeven van de slimste hondenrassen. De lijst richt zich voornamelijk op hondenrassen met eigenschappen zoals onafhankelijkheid, dominantie en moeilijkheid bij training.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.