Waarom Wil Mijn Hond Altijd Bij Mij Zijn?

Belangrijkste inzicht:

 • Honden willen meestal altijd bij hun baasjes zijn vanwege hun natuurlijke behoefte aan sociaal contact en sterke band met hun eigenaren.
 • Het verlangen van honden om bij hun baasjes te zijn kan worden versterkt door de emotionele band, het gevoel van veiligheid en het verlangen naar emotionele ondersteuning.
 • Factoren zoals aangeleerd gedrag, hormonale invloeden en evolutionaire aanpassingen kunnen ook een rol spelen bij het verlangen van honden om bij hun baasjes te zijn.

Waarom willen honden altijd bij hun eigenaar zijn?

Waarom willen honden altijd bij hun eigenaar zijn?

Photo Credits: Mydoggifts.Com by Mason Jones

Als het gaat om onze harige metgezellen, vragen we ons vaak af: waarom willen honden altijd bij hun eigenaar zijn? In deze sectie duiken we in de fascinerende wereld van hondenpsychologie om de redenen achter deze sterke behoefte aan nabijheid en warmte te begrijpen. Ook zullen we de diepgewortelde band onderzoeken die tussen honden en hun eigenaar ontstaat. Dus, laten we de mysteries van de onvoorwaardelijke liefde en loyaliteit die honden aan hun eigenaar bindt, ontrafelen.

De behoefte aan nabijheid en warmte

Honden hebben van nature een behoefte aan nabijheid en warmte van hun eigenaar. Ze zijn sociale dieren die graag in de buurt van hun roedel zijn. Deze behoefte aan nabijheid komt voort uit hun instinct om samen te werken en elkaar te beschermen.

De band tussen honden en hun eigenaar speelt ook een belangrijke rol in hun verlangen om altijd bij hun baasje te zijn. Honden zien hun eigenaar vaak als een bron van veiligheid, zorg en genegenheid. Ze voelen zich comfortabel en geliefd wanneer ze dichtbij degene zijn die voor hen zorgt.

Daarnaast willen honden graag bij hun baasje liggen vanwege de warmte. Honden hebben meestal een hogere lichaamstemperatuur dan mensen en kunnen het sneller koud krijgen. Door tegen hun eigenaar aan te kruipen, krijgen ze de extra warmte die ze nodig hebben om comfortabel te blijven.

Bovendien voelen honden zich aangetrokken tot de geur van hun baasje. De geur van de eigenaar geeft hen een gevoel van vertrouwdheid en verbondenheid. Daarom willen honden vaak op de kleding of het beddengoed van hun eigenaar liggen.

Kortom, honden willen altijd bij hun baasje zijn omdat ze behoefte hebben aan nabijheid, warmte, veiligheid en genegenheid. Dit is een natuurlijk gedrag dat voortkomt uit hun instinct om in roedels te leven.

De band tussen honden en hun eigenaar

Honden hebben vaak een sterke band met hun eigenaar, omdat ze van nature sociale dieren zijn die behoefte hebben aan nabijheid en warmte. Wanneer honden in de buurt zijn van hun baasje voelen ze zich veilig en comfortabel. Deze behoefte aan nabijheid is diepgeworteld in het gedrag van honden en speelt een belangrijke rol in de hechte band tussen honden en hun eigenaren.

De band tussen honden en hun eigenaar wordt versterkt door verschillende factoren. Een daarvan is het gevoel van liefde en verbondenheid dat ontstaat door samen tijd door te brengen, zoals tijdens wandelingen, spelen of gewoon samen thuis zijn. Daarnaast draagt ook het feit dat de eigenaar voor de basisbehoeften van de hond zorgt, zoals voeding, verzorging en aandacht, bij aan het versterken van de band.

Ook wederzijdse afhankelijkheid speelt een rol in de band tussen honden en hun baasje. Honden zijn sociale wezens die graag gezelschap hebben, terwijl mensen vaak genieten van het gezelschap van een trouwe viervoeter. Deze wederzijdse afhankelijkheid zorgt ervoor dat beide partijen zich gewaardeerd en geliefd voelen.

Unieke details over de band tussen honden en hun eigenaar zijn onder andere het vermogen van honden om emoties bij mensen te herkennen en erop te reageren. Ze kunnen troost bieden op moeilijke momenten of juist vreugde brengen tijdens blije momenten. Daarnaast kunnen ze ook fungeren als een vorm van therapie voor mensen met bijvoorbeeld angststoornissen of posttraumatische stressstoornis. De band tussen honden en hun eigenaar gaat dus verder dan alleen het gezelschap en kan een diepgaande invloed hebben op het leven van beide partijen.

Wat is er nu gezelliger dan een warme knuffel van je hond in bed?

Waarom slapen honden graag bij hun baasje in bed?

Waarom slapen honden graag bij hun baasje in bed?

Photo Credits: Mydoggifts.Com by Kyle Harris

Honden zijn vaak trouwe metgezellen die ons onvoorwaardelijke liefde en vreugde brengen. Een vraag die sommige baasjes hebben is waarom hun hond altijd graag bij hen in bed slaapt. In deze sectie onderzoeken we de mogelijke redenen waarom honden de voorkeur geven om deze nauwe slaapgewoonte met hun baasje te delen. We zullen kijken naar aspecten zoals eenzaamheid en de behoefte aan gezelschap, de aantrekkingskracht van de warmte en geur van het baasje, het verlangen naar meer ruimte en comfort, evenals de diepe liefde en verbondenheid die honden met hun baasjes ervaren.

Eenzaamheid en behoefte aan gezelschap

Honden hebben net als mensen behoefte aan gezelschap en kunnen eenzaam worden. Ze zijn sociaal van nature en willen graag deel uitmaken van een groep. De band met hun eigenaar is speciaal en daarom willen honden altijd bij hun baasje zijn en niet alleen gelaten worden.

 1. Honden zoeken nabijheid en warmte: Ze voelen zich veilig en geborgen in het gezelschap van hun eigenaar. Ze hechten veel waarde aan fysiek contact en kruipen vaak dicht tegen hen aan of liggen op schoot.
 2. De band tussen honden en hun eigenaar: Honden zijn emotioneel gehecht aan hun eigenaar en zien hen vaak als de leider van de roedel. Ze vertrouwen op hun eigenaar voor bescherming, zorg en genegenheid. De sterke band zorgt ervoor dat honden altijd in de buurt van hun baasje willen zijn.
 3. Eenzaamheid en behoefte aan gezelschap: Als honden alleen gelaten worden, kunnen ze zich eenzaam voelen. Dit kan leiden tot stress, angst en gedragsproblemen. Door in de buurt van hun baasje te zijn, voelen honden zich veilig en comfortabel.
 4. Verwarming en geur: Naast emotionele behoeften hebben honden ook fysieke behoeften. Ze zoeken warmte om comfortabel te rusten, vooral ’s nachts wanneer het kouder is. Ook geeft de geur van hun baasje een gevoel van vertrouwdheid en veiligheid.
 5. Meer ruimte en comfort: Honden willen graag een plekje waar ze kunnen ontspannen en zich kunnen uitstrekken. Ze vinden het fijn om genoeg ruimte te hebben en liggen daarom graag bij hun baasje in bed.
 6. Liefde en verbondenheid: Honden willen altijd bij hun baasje zijn omdat ze van hen houden. Ze voelen zich gelukkig en geliefd in de buurt van de persoon die voor hen zorgt en hen koestert.

Al met al komt het verlangen van honden om altijd bij hun eigenaar te zijn voort uit zowel emotionele als fysieke behoeften. Het is belangrijk om hieraan tegemoet te komen door voldoende tijd samen door te brengen, regels te stellen en positief gedrag te belonen. Op deze manier kan de band tussen hond en eigenaar versterkt worden.

Verwarming en geur

Honden hebben vaak de neiging om bij hun baasje in bed te willen slapen vanwege verschillende redenen. Een van die redenen is de behoefte aan warmte en nabijheid. Ook de band tussen honden en hun eigenaar speelt hierbij een belangrijke rol. Het is belangrijk om te begrijpen waarom honden dit gedrag vertonen en hoe je ermee kunt omgaan.

Een reden waarom honden graag bij hun baasje in bed liggen, is het verlangen naar warmte en gezelschap. Honden zijn sociale dieren en hebben behoefte aan nabijheid. Door in bed te liggen, krijgen ze de lichaamswarmte van hun eigenaar, wat hen een gevoel van comfort geeft. Daarnaast vinden ze het fijn om dichtbij hun baasje te zijn en zich veilig te voelen.

Een andere factor die meespeelt is geur. Honden hebben een sterke reukzin en zijn gevoelig voor de geur van hun eigenaar. Door in bed te liggen, omringen ze zich met de geur van hun baasje, wat hen een gevoel van vertrouwdheid geeft en helpt ontspannen.

Bovendien biedt het liggen in bed meer ruimte en comfort voor honden dan op de grond of in hun eigen mand. Ze kunnen zich uitstrekken, draaien en bewegen zoals ze willen, waardoor ze beter kunnen rusten en slapen.

Tot slot speelt liefde en verbondenheid ook een rol bij het verlangen van honden om bij hun baasje in bed te liggen. Voor hen is het fysieke contact en de nabijheid van hun eigenaar een teken van genegenheid en emotionele verbondenheid.

Om met dit gedrag om te gaan, is het belangrijk om regels te stellen en goed gedrag te belonen. Het kan ook nuttig zijn om je hond geleidelijk te leren dat je altijd terugkomt, zodat hij meer zelfstandig kan zijn. Zo vind je een balans tussen zelfstandigheid en aanhankelijkheid. Op die manier voelt je hond zich veilig, maar leert hij ook om alleen te kunnen zijn wanneer dat nodig is.

Meer ruimte en comfort

Honden slapen graag bij hun baasje in bed om verschillende redenen. Eén reden is hun behoefte aan nabijheid en warmte. Honden zijn sociale dieren en voelen zich comfortabeler wanneer ze in de buurt zijn van hun eigenaar. Ze houden van fysiek contact omdat dit hen een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft.

Daarnaast vinden honden het fijn om bij hun baasje in bed te liggen vanwege de verwarming en de geur die dit met zich meebrengt. De lichaamswarmte van de eigenaar biedt extra warmte en comfort, vooral tijdens koude nachten. Bovendien kan de geur van het baasje kalmerend werken en helpen bij het creëren van een gevoel van vertrouwdheid.

Een andere reden waarom honden graag bij hun baasje in bed liggen, is dat ze op die manier meer ruimte en comfort hebben. In bed kunnen ze zowel onder de dekens kruipen als zich uitstrekken op het matras, wat hen meer bewegingsvrijheid geeft dan wanneer ze op een aparte plek zouden slapen.

Ten slotte speelt liefde en verbondenheid ook een belangrijke rol bij waarom honden graag samen met hun baasjes slapen. Door dichtbij te zijn en fysiek contact te hebben, tonen honden genegenheid en willen ze laten zien dat ze een sterke band hebben met hun menselijke metgezel.

Bij het bepalen of de hond wel of niet samen met het baasje in bed moet liggen, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van zowel het huisdier als de eigenaar. Meer ruimte en comfort kunnen namelijk een factor zijn bij het maken van deze beslissing. Wie kan er nou weerstaan aan een Jack Russel Terriër die neerstrijkt op je ultracomfortabele hondenbed en dicht tegen je aan kruipt? Die band en liefde kunnen je leven veranderen!

Liefde en verbondenheid

Honden voelen een sterke liefde voor hun eigenaar en willen graag bij hen in de buurt zijn om zich geliefd en gewaardeerd te voelen. Ze verlangen naar bevestiging van genegenheid en geborgenheid van hun menselijke metgezel. Dit betekent ook dat ze verlangen naar aandacht en liefdevolle behandeling.

Een andere belangrijke factor in de sterke band tussen hond en eigenaar is verbondenheid. Honden hebben behoefte aan sociaal contact, zowel met andere honden als met mensen. De band die ze met hun baasje vormen is vaak sterker omdat er dagelijks interacties zijn, wat de hechte relatie versterkt.

Deze verbondenheid komt voort uit het feit dat honden van nature sociale wezens zijn die gedreven worden door instinctieve behoeften, zoals het behoren tot een roedel of familie. Ze beschouwen hun eigenaar als onderdeel van hun “roedel” en zien hen als leider of beschermer.

Al deze elementen maken liefde en verbondenheid fundamenteel voor honden, waardoor ze graag dicht bij hun eigenaar willen zijn. De emotionele band die ze ontwikkelen biedt hen een gevoel van veiligheid, zekerheid en comfort. Het stelt hen ook in staat om onvoorwaardelijke liefde te geven en te ontvangen, wat zowel de hond als de eigenaar een vervullend en gelukkig leven geeft.

Hoe kan ik omgaan met mijn hond die altijd bij mij wil liggen?

Hoe kan ik omgaan met mijn hond die altijd bij mij wil liggen?

Photo Credits: Mydoggifts.Com by Zachary Lewis

Wil je weten hoe je om kunt gaan met een hond die altijd bij je wil zijn? In deze sectie gaan we dieper in op verschillende strategieën om dit gedrag te hanteren. Ontdek hoe het stellen van regels en het belonen van goed gedrag kan helpen. Leer hoe je je hond geleidelijk kunt aanleren dat je altijd terugkomt, zelfs als je even weggaat. En ontdek hoe je een balans kunt vinden tussen de zelfstandigheid van je hond en zijn behoefte aan aanhankelijkheid.

Het stellen van regels en belonen van goed gedrag

Honden willen altijd dicht bij hun eigenaar zijn omdat ze behoefte hebben aan nabijheid en warmte. Ze hechten een sterke band met hun eigenaar die gebaseerd is op liefde en vertrouwen.

Omgaan met een hond die altijd bij zijn baasje wil liggen, kan door regels te stellen en goed gedrag te belonen. Hier zijn drie punten om in gedachten te houden:

 1. Stel duidelijke regels voor je hond. Leer hem waar en wanneer hij bij jou mag komen liggen. Beloon hem wanneer hij zich aan deze regels houdt, zodat hij begrijpt wat gewenst gedrag is.
 2. Wees consequent in je aanpak. Blijf consistent met de regels die je hebt gesteld en geef consequenties als de hond de grenzen overschrijdt. Dit zal helpen om het gewenste gedrag te versterken.
 3. Training kan helpen om je hond te leren dat hij niet altijd bij jou hoeft te zijn en dat hij ook zelfstandig kan zijn. Laat hem geleidelijk aan steeds iets meer tijd alleen doorbrengen, zodat hij leert dat je altijd terugkomt.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is en verschillende behoeften heeft. Pas deze tips aan op basis van de persoonlijkheid en het gedrag van jouw huisdier. Met geduld en consistentie kun je een goede balans vinden tussen onafhankelijkheid en aanhankelijkheid, zodat jij en je hond gelukkig samen kunnen zijn.

Geleidelijk aanleren dat de eigenaar altijd terugkomt

Het is belangrijk om uw hond geleidelijk aan te leren dat u altijd terugkomt. Dit is een belangrijk aspect van de relatie tussen een hond en zijn baasje. Honden hebben vaak de neiging om hun eigenaar constant te volgen en dichtbij te willen zijn. Dit gedrag kan verschillende redenen hebben, zoals eenzaamheid en behoefte aan gezelschap, maar ook verlangen naar warmte en veiligheid.

U kunt uw hond helpen om zelfstandiger te worden en te leren dat u altijd terugkomt door regels op te stellen en goed gedrag te belonen. Het is van belang om consistent te zijn in uw benadering en uw hond te laten zien dat goed gedrag wordt beloond. Een manier om positieve versterking toe te passen, is door uw hond te prijzen of te belonen met een traktatie wanneer hij rustig blijft nadat u uit het zicht bent verdwenen.

Daarnaast is het essentieel om uw hond geleidelijk aan te leren dat hij zelfstandig kan zijn en dat u altijd weer terugkomt. Begin bijvoorbeeld met korte periodes waarin u weggaat zonder uw hond mee te nemen, en bouw dit langzaam op tot langere periodes. Op deze manier kan uw hond wennen aan het idee dat hij alleen kan zijn en erop vertrouwen dat u altijd weer thuiskomt.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hond voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgt, zodat hij zich niet verveelt tijdens de momenten dat hij alleen moet zijn. Regelmatige wandelingen, voldoende speeltijd en het aanbieden van uitdagend speelgoed kunnen hierbij helpen.

Door bewust en flexibel om te gaan met de behoeften van uw hond, kunt u geleidelijk aanleren dat u altijd terugkomt en een balans vinden tussen zelfstandigheid en aanhankelijkheid. Op deze manier kunt u uw hond helpen vertrouwen te ontwikkelen en een gezonde, gelukkige relatie op te bouwen.

Keuze tussen zelfstandigheid en aanhankelijkheid

Honden hebben vaak de neiging om dicht bij hun eigenaar te willen zijn. Hierbij kan er een keuze ontstaan tussen zelfstandigheid en aanhankelijkheid. Dit gedrag is voornamelijk instinctief en heeft te maken met de natuurlijke drang van honden om in een groep te leven. Honden zijn van nature sociale dieren en voelen zich veilig en comfortabel bij hun roedel, oftewel hun eigenaar.

De behoefte aan nabijheid en warmte speelt hierbij een belangrijke rol. Honden zoeken geborgenheid bij hun eigenaar omdat ze zich hierdoor veiliger voelen. De band tussen honden en hun eigenaar is sterk en hecht, waardoor ze altijd in elkaars gezelschap willen zijn.

Daarnaast is het mogelijk dat honden bij hun baasje in bed slapen om verschillende redenen. Eenzaamheid is één van deze redenen. Honden zijn sociale dieren die graag deel uitmaken van het gezin en zich eenzaam kunnen voelen wanneer ze gescheiden worden van hun eigenaar. Het delen van een bed biedt hen troost en gezelschap gedurende de nacht.

Bovendien zorgt het liggen bij het baasje voor extra warmte en bekende geuren, wat voor honden erg geruststellend kan zijn. Ze vinden het prettig om dicht tegen iemand aan te liggen voor warmte tijdens koude nachten.

Er zijn verschillende manieren om met dit gedrag om te gaan. Een mogelijke aanpak is het stellen van regels en het belonen van goed gedrag, zodat de hond leert dat er grenzen zijn. Daarnaast is het belangrijk om geleidelijk aan te leren dat de eigenaar altijd terugkomt, zodat de hond zich minder eenzaam voelt wanneer deze niet bij de eigenaar kan zijn. Het vinden van een balans tussen zelfstandigheid en aanhankelijkheid is cruciaal voor de gezonde ontwikkeling en het welzijn van de hond.

Waarom komen honden tegen hun eigenaar aan liggen?

Waarom komen honden tegen hun eigenaar aan liggen?

Photo Credits: Mydoggifts.Com by Gabriel Thompson

Honden hebben van nature een sterke behoefte aan sociaal contact en hechten zich vaak sterk aan hun eigenaar. Deze band tussen hond en mens kan worden verklaard door de evolutionaire geschiedenis van de hond. Oorspronkelijk leefde de hond in groepen, waar het belangrijk was om dicht bij elkaar te blijven voor bescherming, samenwerking en voortplanting. Dit instinctieve gedrag is nog steeds aanwezig bij onze huisdieren en verklaart waarom honden vaak tegen hun eigenaar aan liggen.

Daarnaast speelt ook de emotionele band tussen hond en eigenaar een rol. Honden zien hun baasje vaak als hun roedelleider en voelen zich veilig en comfortabel in hun aanwezigheid. Door fysiek contact te zoeken, zoals tegen hun baasje aan liggen, kunnen honden hun behoefte aan sociaal contact en genegenheid vervullen.

Bovendien kunnen honden het gedrag van hun eigenaar spiegelen en willen ze graag in de buurt zijn om te laten zien dat ze erbij horen. Ze observeren de lichaamstaal en emoties van hun baasje en passen zich hierop aan. Als hun eigenaar ontspannen is en zich op zijn gemak voelt, zullen honden dit gedrag imiteren door ook te ontspannen en dichtbij te blijven.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle honden even aanhankelijk zijn en dat het gedrag kan variëren afhankelijk van de persoonlijkheid, ras, training en levenservaringen van de hond. Het is altijd goed om de individuele behoeften en voorkeuren van je eigen hond in overweging te nemen en hierop in te spelen.

Enkele feiten over waarom honden altijd bij hun eigenaar willen zijn:

 • ✅ Honden zien hun eigenaar en gezin als een roedel en willen graag dicht bij hen zijn. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Honden liggen graag tegen hun eigenaar aan omdat het helpt om warm te blijven, vergelijkbaar met hun wolf-oorsprong. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Honden willen graag de band met hun eigenaar versterken door tegen hen aan te slapen, omdat ze hun eigenaar zien als de leider van de roedel. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Honden slapen graag bij hun baasje in bed omdat ze zich eenzaam voelen en niet alleen willen slapen. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Honden vinden het fijner om zich te verwarmen aan het dekbed en de warmte van hun baasje, en het grote bed ruikt lekkerder omdat het naar de geur van hun baasje ruikt. (Bron: Teamonderzoek)

Veelgestelde vragen Waarom Wil Mijn Hond Altijd Bij Mij Zijn?

Waarom wil mijn hond altijd bij mij zijn?

Honden willen graag bij hun eigenaar zijn omdat ze hun eigenaar en gezin als een roedel zien. Dit gedrag komt voort uit hun wolf-oorsprong, waarbij tegen elkaar aanliggen helpt om warm te blijven. Daarnaast zien honden hun eigenaar als de leider van de roedel en willen ze de band met hen versterken door tegen hen aan te slapen. Bovendien genieten sommige honden ervan om opgetild te worden door hun baasje.

Waarom slapen honden graag bij hun baasje in bed?

Honden slapen graag bij hun baasje in bed omdat ze zich eenzaam voelen en niet alleen willen slapen. Ze vinden het fijner om zich te verwarmen aan het dekbed en de warmte van hun baasje. Het grote bed ruikt ook lekkerder, omdat het naar de geur van hun baasje ruikt. Daarnaast biedt het grote bed meer ruimte om zich uit te strekken in vergelijking met hun eigen bed. Honden voelen zich buitengesloten als ze niet bij hun baasje in bed mogen slapen, omdat ze gewoon van hun baasje houden en graag dichtbij hen willen zijn. Ook vinden ze de lakens op het bed comfortabeler dan de hoezen van hondenbedden. Daarom willen honden graag in het grote bed liggen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn hond altijd bij mij wil liggen?

Om te voorkomen dat je hond altijd bij jou wil liggen, kun je een paar regels stellen en ongewenst gedrag verbieden. Bepaal zelf wanneer je hond bij je mag zijn en geef hem niet altijd zijn zin. Tijdens het eten is het beter om je hond niet op schoot te laten en ’s nachts kan hij in een mandje naast het bed slapen. Op de bank mag hij alleen komen als hij wordt uitgenodigd en moet hij eraf worden gezet als hij er zelf op klimt. Het is belangrijk om consequent te zijn en je hond te belonen voor goed gedrag. Als je hond blaft bij het weggaan, kan dit verlatingsangst zijn en kan dit apart worden getraind door je hond geleidelijk te leren dat je altijd terugkomt, zelfs als je er niet bij bent.

Is het normaal dat mijn hond altijd tegen mij aan wil liggen?

Ja, het is normaal dat je hond altijd tegen je aan wil liggen. Honden komen vaak tegen hun eigenaar aan liggen om affectie te tonen, omdat ze zich veilig voelen en vertrouwen hebben in hun eigenaar. Dit gedrag hebben ze aangeleerd vanuit de puppytijd, waarin ze dicht bij hun moeder en nestgenoten lagen. Het fysieke contact met hun eigenaar zorgt ervoor dat het hormoon oxytocine vrijkomt, wat de band tussen hond en eigenaar versterkt. Het is niet noodzakelijk om dit gedrag af te leren, tenzij je hond dominant gedrag vertoont. In dat geval kun je je hond zachtjes wegduwen om duidelijk te maken dat dit gedrag niet gewenst is.

Wat kan ik doen als ik niet wil dat mijn hond altijd tegen mij aan ligt?

Als je niet wilt dat je hond altijd tegen je aan ligt, maar je hond goede intenties heeft, kun je hem een paar minuten tegen je aan laten liggen en hem daarna zachtjes wegduwen. Dit zal je hond begrijpen en je kunt zo voorkomen dat hij altijd tegen je aan wil liggen. Onthoud dat het belangrijk is om altijd op een liefdevolle en respectvolle manier met je hond om te gaan.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.