De Beste Hondenrassen voor Alleenstaande Vrouwen

Als alleenstaande vrouw die alleen woont, is het verstandig om te overwegen een hond aan te schaffen voor bescherming en gezelschap. Vooral ’s avonds laat, wanneer onverwachte geluiden of kraakjes ons gemakkelijk laten denken aan de ergste scenario’s.

Of als je als vrouw alleen woont, maak je je misschien zorgen dat je meer kans hebt om het doelwit te worden van inbraak.

Het goede nieuws is dat dieven en kwaadwillenden vaak worden afgeschrikt door de aanwezigheid van een hond, vooral als het een grote hond is met een blaf die zijn beet evenaart.

In dit artikel bekijken we de 9 beste hondenrassen voor alleenstaande vrouwen die alleen wonen en hoe je de beste keuze kunt maken.

Het Kiezen van de Beste Hondenrassen voor Alleenstaande Vrouwen

Mensen zijn divers in hun persoonlijkheden, net als dieren. Dus voordat je investeert in een beschermingshond, is het goed om te onderzoeken welke persoonlijkheidseigenschappen het beste bij die van jou passen, zodat jullie allebei een bevredigende ervaring hebben.

Hier zijn enkele dingen om te overwegen voordat je op zoek gaat naar dat perfecte dier:

  • Wat voor soort vrouw ben je? Ben je extravert en energiek of eerder gereserveerd?
  • Hoeveel tijd kun je besteden aan de zorg voor je dier?
  • Wat is jouw woonsituatie? Bezit je een huis met een omheinde tuin of woon je in een appartement?
  • Wat voor sociaal leven heb je? Ben je actief of ben je graag thuis?
  • Heb je interesse in het blijven trainen van je hond?
  • Welke veiligheidszorgen heb je?

Het is belangrijk om zorgvuldig over de antwoorden op deze vragen na te denken en eerlijk tegenover jezelf te zijn, want je wilt geen hondenras dat botst met jouw persoonlijkheid. Onthoud ook dat niet elke rashond in een nest dezelfde eigenschappen deelt als de anderen.

Zo zijn bijvoorbeeld Golden Retrievers van nature vriendelijk en speels, maar soms krijg je er een aan elk uiteinde van het spectrum. Sommigen zijn agressief en anderen zijn verlegen, net als broers en zussen uit hetzelfde huishouden.

Wees eerlijk over je activiteitenniveau. Puppies barsten van energie, maar wat gebeurt er als die hond volwassen wordt? Als je geen overdreven actief persoon bent, zal het hebben van een hond die veel lichaamsbeweging nodig heeft, niet leuk zijn voor jullie allebei.

Let goed op het ras dat zich het beste aanpast aan jouw woonsituatie. Sommige honden doen het goed in kleine appartementen, terwijl anderen veel ruimte nodig hebben om te rennen, zoals een achtertuin.

Wat betreft veiligheidszorgen, zijn er directe bedreigingen die je leven moeilijk maken? Zo ja, overweeg dan misschien een volwassen hond die al getraind is om met dergelijke dreigingen om te gaan, in plaats van een puppy.

De meeste goed getrainde beschermingshonden worden pas te koop aangeboden als ze 2-3 jaar oud zijn.

Beste Hondenrassen Voor Alleenstaande Vrouwen

Nu je hebt vastgesteld welke hondeneigenschappen het beste bij jou passen, is het tijd om na te denken over welk hondenras je moet nemen.

Gelukkig zijn er verschillende rassen die zowel als gezelschapsdier als getrainde beschermingshonden kunnen functioneren, dus het kiezen van de perfecte viervoeter zou niet al te moeilijk moeten zijn.

Dobermann

De Dobermann pinscher is een hond die oorspronkelijk gefokt is om een beschermingshond te zijn, dus het is een perfecte keuze voor vrouwen die alleen wonen.

Een van de beste eigenschappen van de Dobermann is zijn uiterlijk. Dobermanns zijn grote, imponerende dieren en zijn zeker genoeg om iedereen twee keer na te laten denken over het inbreken in je huis of je kwaad doen.

Dobermanns worden vaak ‘klittebandhonden’ genoemd omdat ze eraan vasthouden om aan de zijde van hun eigenaar te blijven. Dus, als je ervan houdt om een hond te hebben die je overal volgt, is dit een geweldig ras voor jou.

Duitse Herder

Een ander imponerend dier, de Duitse Herder, is gefokt als waakhonden of diensthonden, wat hen tot een ideale keuze maakt als persoonlijke beschermingshonden.

Duitse Herders hebben een diepe, intimiderende blaf en zijn agressief wanneer dat nodig is. Ze zijn echter ook zeer liefdevol en loyaal aan hun eigenaren, wat hen tot geweldige huisdieren maakt.

Dit ras staat vaak bekend als de alleskunner omdat ze goed werken in verschillende situaties die specifieke taken vereisen en een doel moeten hebben.

Boxer

De Boxer heeft niet de felle, intimiderende uitstraling van de Dobermann of de Duitse Herder, maar laat je daardoor niet misleiden.

Deze dieren zijn fantastische metgezellen en zijn ook erg aanhankelijk voor degenen van wie ze houden. Omdat ze kleiner zijn, hebben ze niet zoveel ruimte nodig als de hierboven genoemde honden, wat geweldig is voor mensen die in appartementen wonen.

Boxers zijn geweldige blaffers en goede waakhonden voor alleenstaande vrouwen.

Rottweiler

De Rottweiler is een andere hond met een dreigende uitstraling en is een geweldige afschrikmiddel voor mensen met kwade bedoelingen.

Net als de Duitse Herder zijn Rottweilers uiterst loyaal aan hun eigenaren en doen ze het uitstekend als persoonlijke beschermingshonden. Beschouw ze als beschermingshonden met een hart van goud.

Rottweilers zijn grote honden en kunnen tot 130 pond wegen, dus houd daar rekening mee als je in een kleine ruimte woont of klein van stuk bent en je je misschien ongemakkelijk voelt bij een grote hond.

Akita

De Akita is een andere grote hond die zeer loyaal is aan zijn eigenaren. Akitas zijn energieke honden en hebben veel aandacht en stimulatie nodig om gelukkig te blijven.

Dit ras is het beste voor vrouwen die een tuin hebben en tijd kunnen besteden om met hun hond te spelen of te bewegen.

Akitas zijn ook vrij eigenwijs en hebben een sterke eigenaar nodig om ze onder controle te houden.

Jack Russell Terriër

De Jack Russell Terriër wordt normaal gesproken niet geassocieerd met persoonlijke bescherming vanwege zijn kleine formaat.

Toch zijn deze dieren zeer intens en kunnen ze agressief zijn tegen veel grotere dieren. De Jack Russell is een uitstekende keuze voor iemand die een schoothondje wil, maar ook een dier dat bereid is om op te staan en te vechten voor zijn eigenaar.

Dit is een perfect ras als je in een appartement woont en geen grote beschermingshond wilt die ruimte en voortdurende training vereist.

Engelse Bulldog

Engelse Bulldogs zijn ideaal voor vrouwen die een goede bankgenoot willen hebben. Deze honden zijn prima met korte wandelingen en hebben niet veel beweging of ruimte nodig om rond te rennen.

Hoewel deze dieren niet gefokt zijn om beschermingshonden te zijn, zijn ze geweldig voor mensen die een harige vriend willen om mee rond te hangen.

Als je geen directe dreigingen voelt, is het hebben van een kleine metgezel die je waarschuwt voor onbekende gasten een geweldige optie voor een alleenstaande vrouw.

Deense Dog

Ja, de Deense Dog is een groot dier en heeft veel ruimte nodig om zich uit te strekken. Hoewel hun imposante aanwezigheid genoeg is om veel potentiële aanvallers af te schrikken, zijn deze dieren eigenlijk erg vriendelijk en aanhankelijk.

Ze staan ​​bekend om een van de meest geduldige rassen te zijn en gedragen zich goed rond andere huisdieren. Deense Doggen zijn ook zeer relaxte honden en worden alleen “agressief” als dat nodig is.

Golden Retriever

Misschien wel het populairste ras op deze lijst, de Golden Retriever is een geweldige hond voor iedereen die een loyale en leuke metgezel wil die graag speelt.

Deze honden zijn vriendelijk met vrijwel iedereen die ze ontmoeten, en hun levendige persoonlijkheid maakt ze geschikt voor bijna iedereen. Hoewel Golden Retrievers niet je typische beschermingshond zijn, hebben studies aangetoond dat het eenvoudigweg hebben van een hond (vooral een grote hond) inbrekers kan afschrikken.

Net zoals er geen twee mensen hetzelfde zijn, geldt hetzelfde voor dieren. De sleutel tot het krijgen van een goede metgezel is om precies te weten wat je zoekt voordat je gaat winkelen. Heb je een dier nodig om je te beschermen tegen mogelijke gevaren?

Of ben je op zoek naar een hond om plezier mee te hebben? Hoewel de twee eigenschappen niet tegenstrijdig zijn, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt, zodat je het juiste dier voor de taak krijgt.